”SCHRIJVEN VANUIT JE HART”

 

dagboek, schrijven, pen, mindfull, gevoel

 

Schrijven vanuit je eigen bron! Dat leer je tijdens de basiscursus ‘Creatief dagboek: Schrijven van uit je hart!’. Kom in je eigen schrijfflow en draai je kritiekduiveltje zijn nek om. Het maakt niet uit wat je schrijft, maar dat je schrijft. En dat doe je allereerst voor jezelf. Even helemaal lekker in het moment bezig zijn en je creatieve brein aanspreken. Schrijven als mindfullnes!

Je krijgt inzicht in je levensthema’s en schept orde in de gedachtestroom of storm, zo je wilt. Je put uit eigen bron met een enkel hulpmiddel als een open zin, eenvoudige poëzie, lijstjes, een foto, een plaatje, een voorwerp, of zomaar een woord. Laat je verrassen!

De kracht van deze methodiek zit in de formule: schrijven, voorlezen, luisteren. Telkens weer luister je vol verbazing naar jouw tekst en die van de andere deelnemers. De bevoegd docent begeleidt dit proces op een respectvolle manier. Cursisten inspireren elkaar. Er is geen kritische feedback zoals je dat kent. Dat kritische stemmetje dat in je oor fluistert gaan we temmen. Het maakt namelijk in deze cursus niet uit wat je schrijft, maar dat je schrijft! En alles van jou is mooi zoals het is! Met deze gerichte oefeningen schrijf je niet alleen maar over problemen, twijfels of gepieker. Een dagboek (lees: een ”dagelijkse” schrijfmoment) hoeft immers geen klaagboek te worden. Je schrijft ook over je idealen, dromen en wensen. Alles kan en alles mag. Je zult ontdekken dat je door die vrijheid verhalen opschrijft die kennelijk al sluimeren en je op een nieuw spoor zetten.

Deze manier van schrijven is ook een manier om ‘mindfull’ bezig te zijn. Zomaar een bloem, of een vogel in de tuin beschrijven, is intens ontspannend.

De schrijftechniekjes leveren nieuwe inzichten op en geven veel inspiratie. Bovendien kunnen ze de weg openen naar  het schrijven van autobiografische of korte verhalen.

Heb je interesse om een lessenserie van 6 x 2 uur (start eind september 2018) in een kleine groep te volgen? Geef je dan al vast op als belangstellende via het contactformulier op deze site voor de basiscursus Creatief dagboek schrijven.  In november, december 2018 en januari, februari, maart, april 2019 zijn er los te volgen schrijfworkshops onder de titel ”Schrijftafel” bij de Kunstkring Voorst in Twello. De cursus van 6 wekelijkse lessen start in september 2018. Er is beperkt plaats, zodat men in een kleine, veilige groep kan schrijven.

Later in het seizoen worden er ook losse workshops Schrijven aangeboden. Hier kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de thema schrijfworkshops (Schrijftafel), of voor een workshop Levensverhaal . Heeft u interesse in een privé-sessie of workshop met eigen groep (minimaal 5 personen)? Dan kan u dat aangeven bij het contactformulier. Bij voldoende belangstelling zullen in de loop van het jaar meerdere nieuwe cursussen ontwikkeld en aangeboden worden. Hou de AGENDA op deze website en de aankondigingen op de Facebook-pagina ‘Schrijf je leven rijker’ in de gaten. Sinds augustus 2017 maken deze cursussen onderdeel uit van het programma van de Kunstkring Voorst in Twello.