CREATIEF SCHRIJVEN ‘ANDERS’

 

dagboek, schrijven, pen, mindfull, gevoel

Schrijven vanuit je eigen bron! Dat leer je tijdens Creatief schrijven ‘anders’; Je schrijft van uit je hart!’. Kom in je eigen schrijfflow en draai je kritiekduiveltje de nek om. Het maakt niet uit wat je schrijft, maar dat je schrijft. En dat doe je allereerst voor jezelf. Even helemaal lekker in het moment bezig zijn en je creatieve brein aanspreken. Schrijven als mindfullnes!

Je krijgt inzicht in je levensthema’s en schept orde in de gedachtestroom of -storm, zo je wilt. Je put uit eigen bron met kleine schrijfopdrachtjes. Of je gaat van start met een enkel hulpmiddel als een open zin, eenvoudige poëzie, lijstjes, een foto, een plaatje, een voorwerp, of zomaar een woord. Laat je verrassen!

KRACHTIGE FORMULE

De kracht van deze methodiek zit in de formule: schrijven, voorlezen, luisteren. Telkens weer luister je vol verbazing naar jouw tekst en die van de andere deelnemers. De bevoegd docent begeleidt dit proces op een respectvolle manier. Cursisten inspireren elkaar. Er is geen kritische feedback zoals je dat misschien kent. Dat kritische stemmetje dat in je oor fluistert, gaan we temmen. Vol overgave luister je naar je eigen en andermans tekst. Het maakt namelijk in deze cursus niet uit wat je schrijft, maar dat je schrijft! En alles van jou is mooi zoals het is!

SLUIMERENDE VERHALEN

Met deze gerichte oefeningen schrijf je niet alleen maar over problemen, twijfels of gepieker. Een dagboek (lees: een schrijfboek) hoeft immers geen klaagboek te worden. Je schrijft ook over je idealen, dromen en wensen. Alles kan en alles mag. Je zult ontdekken dat je door die vrijheid verhalen opschrijft, die kennelijk al sluimeren en je op een nieuw spoor zetten.

Deze manier van schrijven is ook een manier om ‘mindfull’ bezig te zijn. Zomaar een bloem, of een vogel in de tuin beschrijven, is intens ontspannend. Je leert net als een kunstenaar opnieuw en anders te kijken naar de wereld om je heen.

De werkvormen leveren nieuwe inzichten op en geven veel inspiratie. Bovendien liggen ze aan de basis van het schrijven van autobiografische of korte verhalen.

LESSEN

Cursus creatief dagboekschrijven

Voor deze cursus zijn in het seizoen 2023-2024 geen data gepland. Bij voldoende belangstelling wordt er een groep opgestart. Heb je interesse om een lessenserie van 5 x 2,5 uur (start eind september/begin oktober 2023) in een kleine groep te volgen?  Geef je dan al vast op als belangstellende via de mail voor de basiscursus Creatief schrijven ‘anders’. Op aanvraag en bij voldoende deelnemers kan de basiscursus gedurende het jaar nog eens gegeven worden. Andere datareeksen zijn mogelijk op aanvraag met een minimum aantal van 5 deelnemers. Dus ook met een eigen groep kunt u zich aanmelden.

THEMA WORKSHOPS

De thema schrijfworkshops worden elke 1e woensdag van de maand aangeboden. Ze staan op zichzelf en bieden veel opdrachten die je schrijfflow stimuleren. De maandelijks  los te volgen schrijfworkshops onder de titel ”Schrijfworkshop met een thema” bij de Kunstkring Voorst in Twello zijn anders van samenstelling dan de cursus en hebben elke maand een ander thema. Zie voor inschrijving de agenda op deze site, of vraag via mail de flyer over de themaschrijfworkshops aan. Heeft u interesse in een privé-sessie of workshop met eigen groep (minimaal 5 personen)? Dan kunt u dat aangeven en even een mail schrijven. Bij voldoende belangstelling zullen in de loop van het jaar meerdere nieuwe cursussen ontwikkeld en aangeboden worden. Hou de AGENDA op deze website en de aankondigingen/evenementen op de Facebook-pagina ‘Schrijf je leven rijker’  en op www.kunstkringvoorst.nl in de gaten. Deze cursussen maken deel uit van het programma van de Kunstkring Voorst in Twello.