ONLINE SCHRIJFCURSUS ‘DE KLEINE PRINS’

schrijfcursus

De Kleine Prins als inspiratiebron

LEVENSLESSEN MET DE KLEINE PRINS ALS INSPIRATIEBRON

Levenslessen met de De Kleine Prins als inspiratiebron. Voor deze schrijfserie heb ik er tien uitgekozen. Na enige tijd proef gedraaid te hebben met een groep, is de cursus nu volledig en uitgebreider om online te verzorgen. Door de onzekere Corona-tijd zijn defysieke lessen niet altijd mogelijk, maar kunt u toch blijven schrijven. U kunt zich aanmelden en aangeven wat het tempo is waarin u de lessen wilt ontvangen. Na tien delen vormen uw teksten een mooi persoonlijk bundeltje met verhalen en/of gedichten. Er is ook een variant met 5 lessen. U kunt zich hiervoor opgeven via het contactformulier.

EEN KLEINE PRINS

Op 6 april 1943 werd het boek De Kleine Prins  van Franse schrijver en vliegenier Antoine de Saint-Exupéry voor het eerst uitgegeven. Hij schreef het en illustreerde het verhaal. Het boek gaat over een piloot die met zijn vliegtuig motorpech krijgt in de Sahara. Daar ontmoet hij een kleine jongen, een kleine prins. In de dagen die volgen vertelt de prins stukje bij beetje. Hij verhaalt over zijn thuisplaneet en zijn reizen naar andere werelden in de ruimte.

Je ziet wel vaker dat kinderboeken wijsheden bevatten die je pas op latere leeftijd echt op waarde kunt schatten. Daardoor is het ook hier weer bijzonder hoe dit boekje al meer dan 70 jaar zowel kinderen als volwassenen kan boeien. De komende periode zet ik vijf tot tien levenslessen van deze kleine prins en zijn inspirerende kijk op het leven op een rijtje:

ZOEK HET KIND EN BIJBEHORENDE CREATIVITEIT IN JEZELF WEER OP

De eerste levensles is dat je je creativiteit moet behouden of terugvinden. Dat kinderen verhalen vertellen met hun tekeningen is voor mij als coach niet onbekend. In nummer een van Levenslessen met de Kleine Prins als inspiratiebron opent de verteller van het boek met een verhaaltje over een tekening die hij als kind maakte van een slang die een olifant opeet. Alle volwassenen die naar de tekening keken, zeiden: ‘dat is geen slang, dat is een tekening van een hoed.’ Vanaf toen tekende hij nooit meer (killing voor ontwikkeling en creativiteit), totdat hij de Kleine Prins ontmoet die meteen ziet wat hij vroeger tekende: een slang die een olifant verorbert!

Het gebeurt al snel en onbewust dat je je laat beïnvloeden door de beperkte visie van anderen, en soms ook die van jezelf. Toch is dat jammer. Feiten en praktische ideeën zijn nu eenmaal makkelijker te verwerken dan de zaken die onder het oppervlak liggen, die creativiteit vergen. Als je moeite doet. En je weet ze terug te vinden, maakt dat je blij. Dat komt je mentale welzijn ook weer ten goede. Kleine schatten die je ontdekt voor jezelf in een hectische en surrealistische periode van ons bestaan. Fantasie en creativiteit zijn goed voor je gezondheid. Doe er wat mee!!!!

Smaakt dit naar meer? Geef je dan op voor deze inspirerende schrijfserie De Kleine Prins.

De 5-delige serie volgt u schriftelijk voor 15 euro –

*exclusief een video contactmoment (1 uur) om te reflecteren: 30 euro

De 10-delige serie volgt u schriftelijke voor 30 euro –

*exclusief 2 video contactmomenten     (2 x 1 uur) om te reflecteren: 50 euro

Wil je gratis eerst een proefschrijfopdracht voordat je je opgeeft voor de hele cursus? Stuur me dan een verzoekje met het contactformulier met als onderwerp: proefopdracht 1 Hervind je creativiteit …