AGENDA WORKSHOPS

Workshops- en cursusbeschrijving met data

Scroll naar beneden voor het hele aanbod

 

Maandelijkse Thema-schrijfworkshop

Een afspraakje met de kunstenaar in jezelf:  een kunstenaars rendez-vous. Op deze inspiratie-date schud jij je creatieve brein wakker en geef je het de broodnodige brandstof. Het gaat hier om een aantal los van elkaar te volgen schrijfworkshops met telkens een ander thema om je schrijfflow te stimuleren. Het maakt niet uit wat je schrijft, maar belangrijk is dat je schrijft! Een keer in de maand op woensdag (zie agenda) kunt u meedoen.  Door deze verrassende opdrachten en oefeningen krijgt je kritiekduiveltje geen kans. U gaat naar huis met mooie teksten, inspiratie voor meer en een opgeladen batterij. Bij voorkeur een weekje vooraf aanmelden via het contactformulier. In de agenda kun je zien of de datum nog actueel is,  of dat een workshop VOL is.

Themaschrijfworkshop

DatumTijdLocatieVoorwaardenKosten en
bijzonderheden
woensdag 12 december 2018 19.30 t/m 21.30 uurKunstkring Voorst - Dorpsstraat 11 A TwelloBij minder dan 3 dagen vooraf annuleren dient u het entreegeld toch over te maken.*15 euro (inclusief koffie en thee) per keer contant te voldoen. *Vooraf aanmelden!
CONTACT FORMULIER
woensdag 16 jan 2019
19.30 t/m 21.30 uurKunstkring Voorst - Dorpsstraat 11 A TwelloBij minder dan 3 dagen vooraf annuleren dient u het entreegeld toch over te maken.*15 euro (inclusief koffie en thee) per keer contant te voldoen.
*Vooraf aanmelden! Min. 5 dagen tevoren via het
CONTACT FORMULIER
woensdag 13 febr 201919.30 t/m 21.30 uurKunstkring Voorst - Dorpsstraat 11 A TwelloBij minder dan 3 dagen vooraf annuleren dient u het entreegeld toch over te maken.*15 euro (inclusief koffie en thee) per keer contant te voldoen.
*Vooraf aanmelden!
CONTACT FORMULIER
woensdag 13 mrt 2019
19.30 t/m 21.30 uurKunstkring Voorst - Dorpsstraat 11 A TwelloBij minder dan 3 dagen vooraf annuleren dient u het entreegeld toch over te maken.*15 euro (inclusief koffie en thee) per keer contant te voldoen.
*Vooraf aanmelden!
CONTACT FORMULIER
woensdag 7 april 201919.30 t/m 21.30 uurKunstkring Voorst - Dorpsstraat 11 A TwelloBij minder dan 3 dagen vooraf annuleren dient u het entreegeld toch over te maken.*15 euro (inclusief koffie en thee) per keer contant te voldoen.
*Vooraf aanmelden!
CONTACT FORMULIER
woensdag 15 mei 201919.30 t/m 21.30 uurKunstkring Voorst - Dorpsstraat 11 A TwelloBij minder dan 3 dagen vooraf annuleren dient u het entreegeld toch over te maken.*15 euro (inclusief koffie en thee) per keer contant te voldoen.
*Vooraf aanmelden!
CONTACT FORMULIER

 Van autobio naar fictie (2 delig)

Van autobiografisch schrijven naar fictie…Elk verhaal bevat autobiografische elementen. Zelfs als dat niet expliciet de bedoeling was van de auteur. Je kunt dit gegeven ook benutten en omarmen. Een zwaar autobiografisch verhaal is niet erg toegankelijk voor een groter publiek. Als je je verhaal toch op papier wilt zetten, kun je overwegen je autobiografische verhaal ”om te bouwen” naar een stuk fictie. Dat kan zonder afbreuk te doen aan het oorspronkelijke gegeven.

Onderzoek wijst uit dat schrijven over je leven positieve effecten heeft op je welzijn. Woorden geven aan trauma en verdriet geeft lucht. Soms zijn er dingen in je leven gebeurd, die je liever niet openlijk wilt delen. Het kan ook zijn dat anderen in jouw verhaal te prominent aanwezig zijn. Dan helpt het om (persoons- en of plaats-)namen te veranderen, gebeurtenissen weg te laten of af te zwakken. Er zijn vele redenen om jouw (auto)biografische verhaal wat onherkenbaarder aan de buitenwereld te tonen.

Op afstand leren kijken naar je eigen verhaal met jou als personage, is wat je in deze lessen leert. Onder het motto ‘Maak van je lot je plot’ ga je aan de slag. Fictie maakt je eigen verhaal  beter verteerbaar en leesbaarder. Het leven is nu eenmaal chaos. Dus je moet ordenen, bij voorkeur een rode draad creëren. Dan moet je eerst die rode draad ontdekken. Een bepaald gegeven kan bijvoorbeeld een terugkerend thema in je leven zijn. Maar bij fictie kun je er ook van alles bij verzinnen. Laat een fictief personage jouw avonturen beleven. Ook op meer manieren tegen een gebeurtenis aankijken, creëert fictie die nog steeds dicht bij jouw verhaal ligt. Bij voorkeur 2 weken voor aanvang aanmelden. In de agendatabel kunt u de actuele data zien en of de cursus VOL is.

DataGegevens
AVOND
Woensd avond op 20 febr 2018
Woensd avond op 6 mrt 2018
19.30-21.30 u
Kosten50 euro (voor beide bijeenkomsten incl koffie en thee +)
LocatieKunstkring Voorst, Dorpsstraat 11 A, Twello
VoorwaardenVooraf betalen.
B.v.k. 2 weken tevoren aanmelden via
CONTACT FORMULIER
Bij annulering uiterlijk 2 weken tevoren wordt 25 euro in rekening gebracht.
Bij annulering korter dan 1 week wordt het geld niet gerestitueerd.

Basiscursus creatief dagboek schrijven:  ‘Schrijven vanuit je hart’ 

Vanaf dinsdagavond 2 oktober – nog 1 plek vrij

De uitgebreide basiscursus in rustig tempo: “Creatief dagboek schrijven” is in 5 dagdelen te volgen. Je wordt respectvol begeleid door een bevoegd docent. Hierbij maak je kennis met het intuïtieve schrijven. Je oefent veel technieken en je ontdekt nieuwe inspiratiebronnen. Hierdoor krijg je thuis ook weer meer zin om je gedachten op papier te zetten. De deelnemers werken in een veilige, kleine groep en je ontmoet dan anderen die ook van (dagboek)schrijven houden en met wie je je teksten kunt delen als je dit wilt. Voor sommigen is dit de opmaat naar creatief schrijven. Voor anderen is het een ontspannen manier om gedachten te ordenen en levensthema’s te herkennen en een plek te geven. Als u daarna verder wilt, kunt u inschrijven voor de maandelijkse thema-workshop of voor de workshop van Autobio naar Fictie (NIEUW!).

Graag uiterlijk 2 weken van tevoren aanmelden.

 

Datum Tijd
A] Dinsd 2 okt 2018 (1)
19.30u t/m 21.30 uur
A] Dinsd 9 okt 2018 (2)
19.30 u t/m 21.30uur
A] Dinsdag 16 okt 2018 (3)
19.30 t/m 21.30 uur
A] Dinsd 23 okt 2018 (4)
19.30 t/m 21.30 u
A] Dinsd 6 nov
2018 (5)
19.30 t/m 21.30 u
VoorwaardenMin 2 weken vooraf aanmelden via
CONTACT FORMULIER
LocatieKunstkring Voorst
Galeriecafe galerie De Statenhoed, Dorpsstraat 11 A (achteringang) Twello
Kosten
INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK - GESTART